Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Συνάντηση των Σωματείων Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου




ΛΕΖΑΝΤΑ:

Στις 20 Ιανουαρίου 2010 τα Σωματεία εργαζομένων της Λάρκο συναντήθηκαν με τον Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και συζήτησαν για τα άμεσα προβλήματα που απασχολούν την Εταιρία μας καθώς και για την πορεία της Εταιρίας αλλά και την πρόθεση - στρατηγική τς Κυβέρνησης σχετικά με την Λάρκο.

Την συζήτηση ξεκίνησε ο κύριος Υπουργός και αναφέρθηκε στο άμεσο πρόβλημα που απασχολεί την Εταιρία μας που δεν είναι άλλο από την δέσμευση των Τραπεζικών λογαριασμών της Εταιρίας μας.

Ο κύριος Υπουργός μας διαβεβαίωσε ότι το θέμα της εγγυητικής επιστολής είναι διαδικαστικό και θα λήξει τις επόμενες ημέρες οπότε και η Εταιρία θα μπορέσει να διαχειριστεί το ποσό των 10.800.000 Ευρώ που είναι δεσμευμένο στην Εθνική Τράπεζα. Για το θέμα των άλλων δύο διαταγών πληρωμών της παλαιάς Λάρκο μας είπε ότι το ερευνούν για να βρουν μια λύση.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα της αλλαγής Διοίκησης της Εταιρίας και επισήμανε ότι είναι πρωταρχικός στόχος του Υπουργείου να βρεθεί μια αξιόλογη Διοίκηση η οποία θα μπορέσει να επιληφθεί επί όλων των θεμάτων

Έπειτα από επισήμανση συναδέλφου σχετικά με την αργοπορία της Κυβέρνησης στο θέμα της αλλαγής Διοίκησης, ο Κύριος Υπουργός ανέφερε ότι είχαν προσεγγίσει κάποιον για να αναλάβει τα ηνία της Εταιρίας και περίμεναν την τελική απάντησή του αλλά τελικά ο άνθρωπος αυτός δεν αποδέχτηκε την προσφορά οπότε το Υπουργείο ξεκίνησε την όλη διαδικασία από την αρχή. Μας διαβεβαίωσε ότι αυτή τη στιγμή ψάχνουν να βρουν τον κατάλληλο άνθρωπο και σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί η αλλαγή της Διοίκησης.

Συνάδελφοι αναφέρθηκαν στα τρία βασικά σημεία που απαιτείται να συμβάλει άμεσα η Κυβέρνηση προκειμένου από τη μια η Εταιρία να πάρει τον δρόμο της και να λειτουργήσει πιο αποδοτικά και αποτελεσματικά και από την άλλη να λυθούν χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν την Εταιρία μας και δεν μας επιτρέπουν να ορθοποδήσουμε.
1. Αλλαγή Διοίκησης
2. Παλαιά Λάρκο
3. Η τιμή της Ηλεκτρικής Ενέργειας

Μάλιστα χαριτολογώντας ειπώθηκε από συνάδελφο ότι αν ο Υπουργός επιληφθεί επί των ανωτέρω θεμάτων και δώσει οριστική λύση τότε δεν πρόκειται να μας ξαναδεί και να το ενοχλήσουμε και ότι εμείς θα τον βλέπουμε μόνο από την τηλεόραση. Επίσης του επισημάνθηκε ότι στόχος των Σωματείων δεν είναι να ζητάμε συνεχώς χρήματα για την επιβίωση της Εταιρίας αλλά να λυθούν τα χρόνια προβλήματα που μας απασχολούν διότι η Εταιρία είναι βιώσιμη και μπορεί να είναι κερδοφόρα.

Επίσης ειπώθηκε από συναδέλφους ότι η Εταιρία μέρα με τη μέρα απαξιώνεται και ότι αυτή τη στιγμή που η τιμή του Νικελίου είναι σε ένα σχετικά καλό επίπεδο, δεν μπορούμε να αυξήσουμε την παραγωγή μας λόγω των ατυχημάτων που είχαμε και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στα καμίνια

Τέλος, ύστερα από επισήμανση συναδέλφου ότι η πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ ήταν η ΛΑΡΚΟ να παραμείνει στο Δημόσιο Τομέα, ρωτήθηκε για την πρόθεση και στρατηγική της κυβέρνησης για την Εταιρία.
Ο Υπουργός Οικονομικών Κύριος Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι γνωστή και παραμένει ώς έχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: