Σε περαιτέρω μείωση του προσωπικού του ΟΤΕ σχεδιάζει να προβεί η κυβέρνηση, με τη διοίκηση του Οργανισμού να επεξεργάζεται ήδη σχέδιο νέας εθελουσίας εξόδου, στην οποία όμως θα υποδειχθούν οι συμμετέχοντες ώστε να είναι στοχευμένη.
Το νέο πρόγραμμα, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο επιχειρησιακό σχέδιο που έχει συνταχθεί, θα αφορά σε περίπου 2.000 άτομα, ενώ σ' αυτό πιθανότατα θα ενταχθούν και οι 630 εργαζόμενοι που έμειναν εκτός της προηγούμενης εθελουσίας εξόδου των 4.800 υπαλλήλων πριν από περίπου τρία χρόνια.
Στο μεταξύ, αύριο αναμένεται και επισήμως η ανάληψη του διοικητικού ελέγχου του ΟΤΕ από την Deutsche Telekom, καθώς έχει προγραμματιστεί έκτακτη γενική συνέλευση, στην οποία θα οριστούν δύο νέοι εκπρόσωποι του γερμανικού κολοσσού με στόχο το δημόσιο και η DT να ελέγχουν από πέντε εκπροσώπους.
Γεγονός είναι, πάντως, ότι ως χθες θολό παρέμενε αν ο σημερινός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Παναγής Βουρλούμης, θα διατηρήσει κάποια από τις δύο θέσεις, καθώς, βάσει της συμφωνίας, αυτές μπορεί να τις κατέχουν δύο διαφορετικά πρόσωπα. Εξετάζεται και η παραμονή του ως τον ερχόμενο Ιούνιο, προκειμένου να προχωρήσουν οι απαραίτητες αλλαγές μεταξύ των οποίων και το νέο πρόγραμμα μείωσης του προσωπικού.
Στελέχη του Οργανισμού, πάντως, εκτιμούν ότι όλα είναι ιδιαίτερα ρευστά προσθέτοντας με νόημα πως «όλα εξαρτώνται από το Μαξίμου και τα πρόσωπα που θεωρούνται αρεστά».
«Αγκάθι« η ρύθμιση
«Αγκάθι» στην εφαρμογή της νέας εθελουσίας θεωρείται το γεγονός ότι για να προχωρήσει απαιτείται σχετική νομοθετική ρύθμιση η οποία θα αίρει τη «μονιμότητα» στους παλαιότερος υπαλλήλους, δεδομένου ότι στόχος της διοίκησης είναι στο πρόγραμμα να ενταχθούν οι θεωρούμενοι ως «πλεονάζοντες».
Ηδη οι επικεφαλής των διευθύνσεων του ΟΤΕ έχουν κληθεί να συντάξουν προτάσεις σχετικά με το πόσοι και ποιοι θα μπορούσαν να αποχωρήσουν από τον Οργανισμό χωρίς αυτός να υποστεί πλήγμα στην αποδοτικότητά του. Ταυτόχρονα θα χρειαστεί και η υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με τους εργαζομένους.
Το νέο πρόγραμμα υπολογίζεται ότι θα κοστίσει περί τα 300 εκατομμύρια ευρώ, καθώς στελέχη της κυβέρνησης διαμηνύουν ότι «θα είναι λιγότερο γενναιόδωρο από το προηγούμενο». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κάθε εργαζόμενος που αποχωρεί θα λαμβάνει αποζημίωση αλλά και το ποσό της σύνταξης που θα του αναλογούσε αν παρέμενε, δηλαδή μεταξύ 150.000 και 160.000 ευρώ, όταν στο προηγούμενο πρόγραμμα το ποσό αυτό ήταν 220.000 ευρώ.
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η αυριανή έκτακτη Γενική Συνέλευση στον ΟΤΕ, καθώς η ομοσπονδία των εργαζομένων έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία, προκειμένου να πραγματοποιήσει μεγάλη συγκέντρωση στο Διοικητικό Μέγαρο του Οργανισμού την ώρα της συνέλευσης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου